Webstandards

Menus déroulants - bons ou mauvais ?

Les menus déroulants, des menus de navigation qui se déploient lorsque l’utilisateur passe dessus avec son curseur, ne sont en général pas très populaires auprès des consultants en convivialité. Ceci pour 3 raisons :

  • Ces menus sont difficiles à utiliser pour les internautes peu expérimentés.

HTML 5 komt er aan

Ruim tien jaar na de lancering van HTML 4.0 , de standaardtaal op het internet, is er nu een volledig nieuwe versie van deze opmaaktaal in de maak. HTML 5 introduceert een hele set nieuwe tools. Nieuwe tags als <header>, <nav> (voor navigatie), <article> en <aside> zorgen voor een verbeterde structuur van webpagina’s.

Slechts 4 procent van websites volgt standaard

Uit een onderzoek van browserfabrikant Opera bij 3,5 miljoen websites blijkt dat slechts 4,13 procent ten volle de standaarden volgt van het World Wide Web Consortium.

Bouwen volgens webstandaarden bevordert de toegankelijkheid en maakt de site onderhoudsvriendelijker.

# - 19/10/2008

Richtlijnen voor Zweedse overheidssites

De Zweedse overheid heeft recent een set nuttige nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor de ontwikkeling van overheidswebsites:

  • efficiënte online dienstverlening
  • projectmethodologie
  • gebruik van webstandaarden
  • toegankelijkheid via mobiele toestellen
  • content management
  • toegankelijkheid voor hulpmiddelengebruikers

# - 26/12/2006

Formulieren vormgeven in CSS

Het is geen eenvoudige opdracht om formulieren vorm te geven met CSS. In dit artikel worden verschillende voorbeelden gegeven.

# - 15/12/2006

Semantisch web in ontwikkeling

Dit artikel kijkt enkele jaren vooruit naar de ontwikkeling van het zogenaamde "semantische web". Verschillende technologieën zoals RSS en microformats worden tegen het licht gehouden en in een iets breder perspectief geplaatst. Nuttige achtergrondinformatie bij de ontwikkeling van uw online informatie- en dienstenaanbod.

# - 13/12/2006

Microformats voor beginners

Microformats zijn eenvoudige webstandaarden die delen van een webpagina, bijvoorbeeld een adres, beter leesbaar maken voor surfers en search engines. In dit artikel worden het hele opzet, de voordelen en enkele voorbeelden uit de virtuele doeken gedaan.

Verticaal centreren in CSS

De overgang van traditionele tabeldesigns naar het gebruik van XHTML en CSS2 zorgt ervoor dat webmasters heel wat basislay-outs opnieuw moeten aanmaken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende sites die CSS2-templates aanreiken voor een traditionele driekolommenlay-out. Deze blogpost bekijkt een ander lay-outprobleem dat niet zo eenvoudig op te lossen is in CSS: het verticaal centreren van informatie op een scherm.

# - 30/10/2006

CSS tips

Deze blogpost bevat enkele nuttige en zeer praktische tips voor het gebruik van CSS binnen uw website.

# - 30/10/2006

RSS


Abonneer u op onze RSS-feed door op onderstaande link te klikken.

Link naar RSS-feed